een aparte tak van sport

SEO tekstschrijven: de kunst van de juiste balans.

Keywords, headings, metateksten en SEO-teksten waar de keywords goed in verwerkt zijn: ze zijn allemaal onderdeel van het spel om goed zichtbaar te blijven in Google. Het is geen hogere wiskunde, wel een kwestie van weten wat je doet. Naast dat technische stuk wil je natuurlijk ook de bezoekers van je website inhoudelijk verleiden. Die balans vormt de crux van het SEO tekstschrijven.

Er is online weinig zo irritant als websites die overduidelijk geoptimaliseerd zijn op bepaalde zoekwoorden. Het overmatige gebruik van die woorden leidt dan te veel af van wat je eigenlijk wilt zeggen. Herken je dit en wil je jouw website optimaliseren én tegelijkertijd relevant en goed leesbaar houden? Dan schrijf ik graag jouw SEO-teksten.

SEO tekstschrijven het woordatelier

hoger in google

SEO tekstschrijven: Zoekwoordenonderzoek voor jouw SEO-teksten.

Bij SEO-tekstschrijven is alles erop gericht om hoger in Google te komen. Dat vergroot immers de kans dat bezoekers jouw site zien en hierop klikken. Dan moet je wel weten waar jouw klanten op zoeken én welke zoekwoorden goed scoren. Met enkel het woord ‘hypotheek’ ga je als Leidse hypotheekadviseur bijvoorbeeld de oorlog niet winnen. Er zijn namelijk heel veel partijen in Nederland die inzetten op dit zoekwoord. Kies je daarentegen voor ‘hypotheekadvies Leiden’, dan maak je het al een stuk specifieker.

Om precies te weten welke zoekwoorden jou de meeste kans op succes bieden in je SEO-teksten, kun je het beste een zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren. Ik kan je hiervoor met een goede partij in contact brengen. Op basis van deze resultaten ga ik dan aan de slag met het optimaliseren van jouw webteksten.

Meer weten over wat ik als SEO-tekstschrijver voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op.