van jargon naar een begrijpelijk verhaal

Er is nauwelijks een bedrijfstak te vinden met meer jargon dan de financiële dienstverlening.

Dat werkt prima voor de experts die werkzaam zijn in deze sector. Maar wil je iets bereiken bij je klanten, dan staat dat jargon een goede ontvangst van je boodschap vooral in de weg. Met kennis van zaken ontdoe ik jouw tekst van overbodig jargon en vertaal deze in een begrijpelijk en wervend verhaal voor jouw klant.

Gulden Het Woordatelier

wie en wat

De onderwerpen zijn telkens anders, net als de mate van complexiteit.

Financieel-economische teksten, je moet ervan houden. Bij mij begon die liefde al bij mijn studie Bedrijfskunde van de Financiële Sector. Daarna lonkte het bankwezen. De kennis die ik daar heb opgedaan neem ik bij iedere opdracht mee. Handige bagage, als je werkt voor opdrachtgevers in de financiële sector. Veel uitleg is dan vaak niet meer nodig.

Als financieel tekstschrijver werk ik onder andere voor verzekeraars, investeringsfondsen, vermogensbeheerders, fiscalisten en intermediairs. Van vakinhoudelijke artikelen tot commerciële uitingen. De onderwerpen zijn telkens anders, net als de mate van complexiteit. Dat maakt het (her-)schrijven van financiële teksten zo razend interessant: ervoor zorgen dat complexe materie lekker wegleest en iets teweeg brengt. Want daar gaat het natuurlijk om.

de werkwijze

Vanuit een gesprek of vanaf papier.

De meeste financiële teksten, of het nou blogs, artikelen of webteksten zijn, komen tot stand via een intake of een telefonisch interview. Jij deelt je kennis met mij en ik zet dat om in een verhaal dat een kop en een staart heeft. Daartussenin gebeurt uiteraard van alles, maar in een notendop is dat de aanpak. Het kan ook zijn dat je zelf al iets op papier hebt staan. Ook prima, dan wordt dat de basis.

Het gebruik van jargon is niet alleen voorbehouden aan de financiële sector. Ben je geen financial maar krijg je wel eens te horen dat jouw teksten ook makkelijker en leesbaarder zouden kunnen? Ik help je om jouw complexe verhaal sterk en duidelijk over het voetlicht te brengen. Neem hiervoor gerust eens contact op.